No products in the cart.
Αρμενοβίλ (σεμιφρέντο παγωτό)
εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κουτί φυτική σαντιγί | |
¾ ζαχαρούχο γάλα | |
4 βανιλέτες | |
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή | |
80 γρ. μαντολάτο κομμένο σε μικρά κυβάκια | |
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας | |
2 κ.σ. κονιάκ | |
λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα |
Υλικά για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
150 γρ. ζάχαρη | |
Μία πρέζα αλάτι | |
150 γρ. αμυγδαλόψιχα |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε τη φυτική σαντιγί στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές,
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με τις βανιλέτες. συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
3.
το τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη χτυπημένη κρέμα γάλακτος (να είναι δηλ. σε μορφή γιαουρτιού), ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και ρίχνουμε το μαντολάτο, τα καραμελωμένα αμύγδαλα (κρατάμε στην άκρη μερικά για το γαρνίρισμα του παγωτού), τις σταγόνες σοκολάτας και το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μεμβράνη που προεξέχει και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε μία πιατέλα, αναποδογυρίζουμε το αρμενοβίλ και βγάζουμε προσεκτικά την μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
8.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα και λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το αλάτι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι τα καραμαμελώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
12.
Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Αν θέλουμε ρίχνουμε το μείγμα σε στρόγγυλη φόρμα 22 εκ. για να το μετατρέψουμε σε τούρτα. Επίσης, στο μείγμα μπορούμε να τρίψουμε μπεζέδες ή να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε ξηρό καρπό όπως καρύδι, φουντούκι κλπ. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι αντί για καραμελωμένα αμύγδαλα να χρησιμοποιήσουμε μάντολες!
Αφήστε μια απάντηση