No products in the cart.
Cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. μπισκότα σοκολατένια | |
100 γρ. βούτυρο λιωμένο | |
Μία πρέζα αλάτι |
Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ. κρέμα τυρί | |
50 γρ. ζάχαρη άχνη | |
3 βανιλέτες | |
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (σε θερμοκρασία δωματίου) | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή |
Οδηγίες
1.
Για τη βάση:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε. Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ. ή 24 εκ.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη φόρμα ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα ανακατεύουμε και με τη ράχη του κουταλιού στρώνουμε παντού το μείγμα να καλύψει τη βάση της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
4.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού, την άχνη ζάχαρη και τις βανιλέτες. με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα (προσοχή να μην είναι ζεστή) και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Στο τέλος, προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και με μία μαρίζ ενσωματώνουμε τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Για την επικάλυψη:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
8.
Σύνθεση:
Παίρνουμε την φόρμα με το μπισκότα και βάζουμε μέσα την γέμιση.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ολοκληρωμένο
10.
Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό και περιχύνουμε με την χλιαρή γκανάζ σοκολάτας.
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Ολοκληρωμένο
12.
Αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση