Τούρτα παγωτό τυραμισού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ άχνη ζάχαρη
3 βανιλέτες
500 γρ τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη χλιαρή
20 σαβαγιάρ
120 γρ. καφέ εσπρέσο κρύο
Υλικά για σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
120 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 βανιλέτες
κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών με τα 50 γρ. άχνη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Με τον αυγοδάρτη χτυπάμε καλά για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί για να αποστειρώσουμε τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε διαρκώς για 4 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το μασκαρπόνε, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
8.
Καλύπτουμε τη βάση της με λίγα σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στον κρύο καφέ.
Ολοκληρωμένο
9.
Από πάνω απλώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας με το μασκαπόνε, πασπαλίζουμε με κακάο και καλύπτουμε με μερικά σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε τον καφέ.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, απλώνουμε τα σαβουαγιάρ, πασπαλίζουμε με κακάο.
Ολοκληρωμένο
11.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Ολοκληρωμένο
12.
Παρουσίαση προαιρετική:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τις βανιλέτες σε σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
13.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε για να κόβεται πιο εύκολα, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και με τον κορνέ κάνουμε ροζέτες με σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
14.
Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *