No products in the cart.
Στρούντελ μήλου
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους | |
6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα ή καστανή ζάχαρη | |
1 ½ κ.γ. κανέλα | |
0.33 κ.γ. γαρύφαλλο | |
0.33 κ.γ. μοσχοκάρυδο | |
3 κ.σ. κράνμπερις | |
3 κ.σ. σπασμένα καρύδια | |
2 κ.σ. βούτυρο | |
80 γρ. κονιάκ | |
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη |
Υλικά για το στρούντελ:
5 φύλλα κρούστας ή χωριάτικο φύλλο για πίτες | |
80 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα |
Οδηγίες
1.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμένα μήλα, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τα κράνμπερις και τα καρύδια
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά. παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε τα λιώσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το μείγμα των μήλων και τα καραμελώνουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σβήνουμε με το κονιάκ, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Για το στρούντελ:
Παίρνουμε μία λαδόκολλα και εκεί απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
7.
Το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο, απλώνουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Στο τελευταίο φύλλο απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος, περιμετρικά του φύλλου αλείφουμε με νερό, κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό το στρούντελ.
Ολοκληρωμένο
9.
Αλείφουμε το στρούντελ με το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό και μεταφέρουμε το στρούντελ με τη λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στην κάτω αντίσταση με αέρα για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και το αχνίζουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Πολύ ωραία εναλλικτική είναι να φτιάξουμε ατομικά ρολάκια στρούντελ, κόβοντας το κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες γεμίζοντάς τα με το μείγμα μήλων. Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε το στρούντελ με σάλτσα καραμέλας!
Αφήστε μια απάντηση