Αρνί στην γάστρα με εσπεριδοειδή, πετιμέζι, μάραθο και baby πατάτες

Σερβίρουμε τη σαλάτα, πασπαλίζοντας με ψίχα ροδιού και φιστίκια Αιγίνης.

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μπούτι αρνίσιο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
3 κ.σ. πετιμέζι
3 κ.σ. μάραθο χοντροκομμένο
1 κιλό baby πατάτες
100 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

1.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις baby πατάτες στην μέση ή τις αφήνουμε ολόκληρες και χοντροκόβουμε το μάραθο.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε στην γάστρα τις baby πατάτες μαζί με τον μάραθο και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το αρνάκι μαζί με το πετιμέζι, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλο, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 2-2½ ώρες.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη γάστρα από το φούρνο και σερβίρουμε το αρνάκι σε μια πιατέλα μαζί με τις πατάτες.
Ολοκληρωμένο