Αρωματική λεμονάδα με λεβάντα και δεντρολίβανο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
600 γρ. χυμό λεμονιού σουρωμένο
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
5 κλαράρια φρέσκια λεβάντα
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Ξύσμα από 3 λεμόνια
Σερβίρισμα:
Νερό ή σόδα
Παγάκια
κλωναράκι λεβάντας

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, την λεβάντα, το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιών.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το μείγμα μας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
3.
Δε θέλουμε να το βράσουμε, οπότε προσέχουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα σουρώνουμε το σιρόπι μας και ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιών
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι όπου το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου.
Ολοκληρωμένο
7.
Γαρνίρουμε με φρέσκια λεβάντα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να έχουμε μία πιο αρωματισμένη λεμονάδα τότε αφήνουμε για μία μέρα το σιρόπι (πριν προσθέσουμε τον χυμό λεμονιών) και έπειτα το σουρώνουμε.Τέλος, αν επιθυμούμε να δώσουμε πιο έντονο χρώμα στη λεμονάδα προσθέτουμε μία πρέζα κουρκουμά (κιτρινόριζα).