Αυγά benedict με σάλτσα hollandaise

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 κ.σ. βούτυρο
4 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
0.5 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για ποσέ αυγά
4 αυγά
1 κ.γ. ξύδι

Οδηγίες

1.
Για την σάλτσα:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, βάζουμε τους κρόκους και με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε μια μικρή κουταλιά από το καυτό λιωμένο βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία προσθέτοντας μια κουταλιά κάθε φορά από το ζεστό βούτυρο στο μείγμα των αυγών.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτοντας το βούτυρο αργά, μια κουταλιά κάθε φορά δηλαδή, θα πετύχουμε την σωστή υφή.
Ολοκληρωμένο
7.
Μόλις ενσωματωθεί το βούτυρο, ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι.
Ολοκληρωμένο
8.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 30 δευτερόλεπτα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
10.
Η σάλτσα θα πήζει καθώς κρυώνει.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε καλά μετά και προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, αν χρειάζεται, για να αραιώσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
12.
Για τα αυγά ποσέ:
Γεμίζουμε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με νερό.
Ολοκληρωμένο
13.
Φέρνουμε το νερό σε βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
Ολοκληρωμένο
14.
Θα πρέπει να δούμε μικρές φυσαλίδες να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
15.
Προσθέτουμε το ξύδι στο νερό (βοηθάει το ασπράδι του αυγού να μείνει μαζί μόλις μπει στο νερό).
Ολοκληρωμένο
16.
Σπάμε ένα αυγό σε ένα μικρό φλιτζάνι.
Ολοκληρωμένο
17.
Χαμηλώνουμε το φλιτζάνι με το αυγό στο νερό που σιγοβράζει, βάζοντάς το απαλά.
Ολοκληρωμένο
18.
Μαγειρεύουμε το αυγό στο νερό που σιγοβράζει για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ρευστός θέλουμε τον κρόκο του αυγού μας.
Ολοκληρωμένο
19.
Αφαιρούμε το αυγό ποσέ με μια τρυπητή κουτάλα.
Ολοκληρωμένο
20.
Προσοχή: Δεν είναι φυσιολογικό να σχηματίζεται λευκός αφρός πάνω από το νερό όταν κάνουμε ποσέ ένα αυγό. Μπορούμε απλά να αφαιρέσουμε τον αφρό από το νερό με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
21.
Όσο ψήνεται το αυγό, τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
22.
Σύνθεση:
Ψήνουμε στο γκριλ τα ψωμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Γεμίζουμε κάθε φρυγανισμένη πλευρά με μια λίγη ρόκα, φέτα μπέικον και μετά ένα αυγό ποσέ. Περιχύνουμε με σάλτσα hollandaise και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *