Κεφτεδάκια καπνιστού τόνου

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κονσέρβες καπνιστού τόνου (ή κανονικό τόνο σε λάδι)
6 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 μικρή πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη αρκετά καλά
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 κ.σ. τσίπουρο με γλυκάνισο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού και το ξύσμα του
Αλάτι-πιπέρι
Αλεύρι με λίγο σιμιγδάλι ψιλό για πανάρισμα
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

1.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τους τόνους από τις συσκευασίες και τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ολοκληρωμένο
2.
Μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού και τις στραγγίζουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τις βάζουμε στο μπολ με τον τόνο.
Ολοκληρωμένο
4.
Εκεί ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι με το σιμιγδάλι.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και το ζεσταίνουμε καλά. τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε μέτρια ένταση μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα συγκεκριμένα τονοκεφτεδάκια μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε ένα κανονικό πιάτο φτιάχνοντας μία κόκκινη σάλτσα για σουτζουκάκια. Σερβίρουμε δίπλα με ένα ρύζι αρωματικό ρύζι basmati και έχουμε το πιο νόστιμο φαγητό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *