Γρήγορο τηγανόψωμο με πατάτα και τυρί (νηστίσιμο και μη)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες από τη φλούδα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά) ψιλοκομμένο
250 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή νηστίσιμο
Υλικά για την ζύμη
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. γάλα ή φυτικό γάλα ή νερό
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

1.
Για τη γέμιση:
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, γεμίζουμε με κρύο νερό,
Ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε τις πατάτες μέσα και έπειτα τις μεταφέρουμε στη φωτιά να βράσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έχουν μαλακώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
5.
Εκεί βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες καλά και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Μετά ζυμώνουμε με το χέρι μας για 1 με 2 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
10.
Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Συναρμολόγηση:
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασία μας, παίρνουμε το ζυμαράκι και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
12.
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και το ανοίγουμε σε λεπτό φυλλαράκι σε σχήμα δίσκου με την βοήθεια ενός πλάστη.
Ολοκληρωμένο
13.
Αυτό κάνουμε με όλα τα κομμάτια ζύμης.
Ολοκληρωμένο
14.
Παίρνουμε από το μείγμα της πατάτας, γεμίζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου απλώνοντάς το απαλά αφήνοντας λίγο κενό περιμετρικά του φύλλου.
Ολοκληρωμένο
15.
Από πάνω βάζουμε τυρί τριμμένο και κάνουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Ολοκληρωμένο
16.
Κλείνουμε τα ζυμαράκια από τις άκρες του καλά δημιουργώντας μία μπαλίτσα.
Ολοκληρωμένο
17.
Το γυρνάμε από την πλευρά με τις ενώσεις και με τον πλάστη ανοίγουμε σε δίσκο πολύ απαλά ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα.
Ολοκληρωμένο
18.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
19.
Βάζουμε το κάθε τηγανόψωμο μέσα και το ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
20.
Όταν είναι έτοιμα τα κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και μαϊντανό.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *