Πίτα για σουβλάκι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μέλι
7 γρ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξύδι
250 γρ. νερό χλιαρό
Φρέσκο θυμάρι

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ξεκινάμε το ζύμωμα για 3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο ενός μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για ζύμωμα ή σιμιγδάλι και ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα στρόγγυλο λεπτό πιτάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφού το ανοίξουμε κάνουμε μερικές τρύπες με το πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε το κάθε πιτάκι.
Ολοκληρωμένο
10.
Είναι έτοιμο για γύρισμα όταν στην επιφάνεια εμφανιστούν μικρές φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
11.
Ολοκληρωμένο
12.
Τότε το αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
13.
Συνεχίζουμε με όλες τις πίτες με αυτό τον τρόπο.
Ολοκληρωμένο
14.
Τις αποθηκεύουμε για σε μία νάϋλον σακουλίτσα χωρίς να την κλείσουμε για να μην ξεραθούν μέχρι τη στιγμή σερβιρίσματος.
Ολοκληρωμένο
15.
Προσοχή σε αυτό το σημείο να μην ιδρώσουν.
Ολοκληρωμένο
16.
Τις θέλουμε μαλακές αλλά όχι να απορροφήσουν τους υδρατμούς.
Ολοκληρωμένο
17.
Τις θέλουμε μαλακές αλλά όχι να απορροφήσουν τους υδρατμούς.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για πίτες καλαμποκιού χρησιμοποιούμε 70 % αλεύρι γ.ο.χ. και 30% καλομποκιού δηλ. 370 γρ. γ.ο.χ. και 130 γρ. καλομποκάλευρο με 230-250 γρ. νερού. Αν θέλουμε να κάνουμε τις πίτες πραγματικά τότε χρησιμοποιούμε και κουρκουμά για να του δώσουμε το κίτρινο χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *