Τυρόψωμο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
160 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
300 γρ. φέτα τριμμένη
1 αυγό για άλειμμα
Σουσάμι για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το μείγμα με τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 5 με 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη
Ολοκληρωμένο
5.
Η διαδικασία αυτή γίνεται και χωρίς μίξερ.
Ολοκληρωμένο
6.
Λαδώνουμε ελαφρώς το μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψι 25 εκ. ή ένα μακρόστενο 25Χ35 εκ., το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε στα 2.
Ολοκληρωμένο
9.
Με έναν πλάστη ή και με το χέρι μας ανοίγουμε σε φύλλο το πρώτο κομμάτι ζύμης ώστε να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
Ολοκληρωμένο
10.
Πασπαλίζουμε με φέτα.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο και καλύπτουμε την επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
12.
Γυρίζουμε λίγο τις άκρες από το τυρόψωμο, με ένα μαχαίρι χαράσσουμε ελαφρώς σε κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ολοκληρωμένο
13.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στην κάτω αντίσταση με αέρα για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μετακινείτε το τυρόψωμο στο ταψί.
Ολοκληρωμένο
14.
. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε κάποιο αλλαντικό ή λαχανικό ψιλοκομμένο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο άλλο τυρί όπως μυζήθρα ή μανούρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *