Χειροποίητο σκορδόψωμο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
80 γρ. γάλα
20 γρ. σκληρό αλεύρι
Υλικά για ζύμη ψωμιού:
300 γρ. αλεύρι σκληρό
1 ½ κ.γ. ζάχαρη
¾ κ.γ. αλάτι
100 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
Το προζύμι tangzhong
1 αυγό
12 γρ. φρέσκια μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

1.
Για το προζύμι:
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το γάλα με το αλεύρι. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Για το ψωμί:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε το χτύπημα της ζύμης για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.Θα βγει πολύ απαλή.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ.
Ολοκληρωμένο
9.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Για το σκορδοβούτυρο:
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σκορδοβούτυρο.
Ολοκληρωμένο
11.
Παίρνουμε το κεφάλι του σκόρδου και κόβουμε ελαφρώς ένα μικρό κομμάτι από την επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
12.
Το τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
13.
Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
15.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
16.
Ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
17.
Παίρνουμε το ψημένο σκόρδο , το πιέζουμε πάνω από το μπολ με το βούτυρο και βγαίνει η κρέμα του.
Ολοκληρωμένο
18.
Ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
19.
Σύνθεση:
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε τετράγωνο σχήμα.
Ολοκληρωμένο
20.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμη το σκορδοβούτυρο και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα.
Ολοκληρωμένο
21.
Με την ροδέλα που κόβουμε την πίτσα κόβουμε σε 12 τετράγωνα.
Ολοκληρωμένο
22.
Παίρνουμε μία μικρή μακρόστενη ή στρόγγυλη φόρμα του κέικ, την λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
23.
Καλύπτουμε με μία καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά
Ολοκληρωμένο
24.
Όταν έχει φουσκώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
25.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η ζύμη είναι πολύ απαλή οπότε δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι αν κολλάει ελαφρώς. Λαδώνουμε τα χέρια μας ή την επιφάνεια που θα δουλέψομε ώστε να μην κολλάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *