No products in the cart.
Τυρόψωμο στο τσακ μπαμ
πολύ εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. γάλα | |
1 γεμάτη κ.σ. γιαούρτι | |
2 μέτρια αυγά | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
0.33 αλάτι | |
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ |
Υλικά για την γέμιση
200 γρ. φέτα τριμμένη | |
2 κ.σ. γιαούρτι | |
1 αυγό | |
Τριμμένο πιπέρι | |
Σουσάμι για πασπάλισμα | |
Ελαιόλαδο για ράντισμα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε καλά τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφήνουμε για πέντε λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε η φέτα, το γιαούρτι, το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε..
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα μικρό στρόγγυλο ταψάκι 20 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο ή απλώνουμε λαδόκολλα
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα της ζύμης και με ένα κουτάλι απλώνουμε παντού.
Ολοκληρωμένο
7.
Από πάνω βάζουμε το μείγμα της φέτας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη απλώνοντάς την παντού.
Ολοκληρωμένο
8.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για γέμιση με φέτα μπορούμε να βάλουμε με αλλαντικά και τυριά που λιώνουν ή μανιτάρια ψημένα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.
Αφήστε μια απάντηση