Χυλοχορτοτυρόπιτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι κίτρινο για χωριάτικο ψωμί
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. ελαιόλαδο
450-500 γρ. νερό
σουσάμι για πασπάλισμα
Υλικά για την γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
500 γρ. σπάνακι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φέτα χροντροκομμένη

Οδηγίες

1.
Για τον χυλό:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ρίχνοντας τα 450 γρ. νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν ο χυλός είναι σφιχτός τότε ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό μέχρι να έχουμε τη σωστή υφή.
Ολοκληρωμένο
4.
Από αλεύρι σε αλεύρι διαφέρει γι' αυτό η διαφορετική απορροφητικότητα του νερού.
Ολοκληρωμένο
5.
Γέμιση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο.
Ολοκληρωμένο
8.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
10.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο, απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε τα χόρτα σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
12.
Περιμένουμε λίγο να χλιάνει και ρίχνουμε τη φέτα ανακατεύοντας ελαφρά.
Ολοκληρωμένο
13.
Σύνθεση:
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 25Χ35 εκ. ή ένα στρόγγυλο.
Ολοκληρωμένο
14.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε την μισή ποσότητα χυλού.
Ολοκληρωμένο
15.
Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντάς την να πάει παντού και καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο χυλό.
Ολοκληρωμένο
16.
Με ένα κουτάλι απαλά τον απλώνουμε να πάει σε όλες τις πλευρές.
Ολοκληρωμένο
17.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ολοκληρωμένο
18.
Ψήνουμε σε προθερμαρμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ολοκληρωμένο
19.
Όταν είναι έτοιμη περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αλλάξουμε το αλεύρι ολικής και να το αντικαταστήσουμε με κίτρινο ή για όλες τις χρήσεις. Μπορούμε σε διάρκεια νηστείας να παραλείψουμε οτιδήποτε γαλακτομικό και να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με λαχανικά, κιμά σόγιας κλπ. Αντί για σπανάκι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε χορταρικό έχουμε ακόμα και ψιλοκομμένα μαρούλια. Μπορούμε να αντικάταστήσουμε αυτή τη γέμιση με φέτα και τυριά, κιμά, λαχανικά, αλλαντικά με τυριά και μανιτάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *