Quiche με κοτόπουλο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 αυγό
0.5 κ.γ. αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. νερό παγωμένο
1 ασπράδι αυγού για άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μανιτάρια άσπρα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ κοτόπουλο ψημένο ή βρασμένο (στήθος κατά προτίμηση), κομμένο σε κομματάκια
3 κ.σ. κρέμα τυριού
250 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ γάλα
3 αυγά
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό. Δουλεύουμε με τα χέρια μας τη ζύμη και προσθέτουμε κομματάκια κομματάκια το βούτυρο, το αλάτι και το νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανοίγουμε σε ένα μικρό φύλλο τη ζύμη μας, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Αν θέλουμε τη διαδικασία αυτή την κάνουμε στο κάδο της κουζινομηχανής με το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 20 ή 22 εκ., την βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη ζύμη μας καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
7.
Κάνουμε τρύπες παντού με ένα πιρούνι και αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι του αυγού.
Ολοκληρωμένο
8.
Με αυτό τον τρόπο στεγανοποιούμε την τάρτα μας ώστε να μην νοτίσει με τα υγρά της γέμισης.
Ολοκληρωμένο
9.
Μισοψήνουμε την τάρτα μας στο φούρνο της κουζίνας που έχουμε προθερμάνει, στον αέρα, στους 180 για 20 με 23 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Για τη γέμιση:
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το πράσο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον άνηθο.
Ολοκληρωμένο
11.
Περιμένουμε μέχρι να σοταριστούν.
Ολοκληρωμένο
12.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με την κρέμα τυριού και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα
Ολοκληρωμένο
13.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, την γραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ολοκληρωμένο
14.
Τα ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.
Ολοκληρωμένο
15.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην τάρτα και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Ολοκληρωμένο
16.
Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ολοκληρωμένο
17.
Είναι έτοιμη για κόψιμο και σερβίρισμα.
Ολοκληρωμένο
18.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με λαχανικά της αρεσκείας μας. Καλή μας απόλαυση!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για κοτόπουλο μπορούμε να προσθέσουμε γαλοπούλα ή ένα καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας (150 γρ.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *