Τυροψωμάκια πιτάκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
30 γρ. ελαιόλαδο
6 γρ. ξερή μαγιά
Φέτα για τη γέμιση

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και απαλή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για μία ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
6.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και εκεί απλώνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια.
Ολοκληρωμένο
7.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη ελαφρώς σε δίσκο, γεμίζουμε με τριμμένη φέτα, κλείνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να γίνει μία μπάλα και ξανανοίγουμε με τον πλάστη απαλά σε λεπτή πίτα.
Ολοκληρωμένο
8.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση (με κλίμακα το 9 εμείς το βάζουμε στο 6).
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν ζεσταθεί τοποθετούμε ένα ένα τα τυροψωμάκια πιτάκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν χρυσαφίσει η μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στα υλικά της ζύμης μπορούμε να προσθέτουμε ρίγανη ή θυμάρι για περισσότερο άρωμα. Επίσης στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε κάποιο κίτρινο τυρί τριμμένο ή αλλαντικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *