No products in the cart.
Κριτσίνια με ελιές
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. νερό | |
80 γρ. ελαιόλαδο (μπορούμε να βάλουμε μισό μισό με σπορέλαιο) | |
20 γρ. λευκό κρασί | |
1 κ.σ. ξύδι | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
1 κ.γ. κέτσαπ | |
¾ κ.γ. αλάτι | |
¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
0.5 κ.γ. ζάχαρη | |
120 γρ. ελιές ψιλοκομμένες | |
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το νερό, το ελαιόλαδο, το κρασί, το ξύδι, τη ρίγανη, την κέτσαπ, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τις ελιές.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
5.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε λεπτά μπαστούνια προσέχοντας να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν σωστά.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα πλάσουμε λεπτά και μετά να τα στριφογυρίσουμε για να έχουμε το σχήμα της πλεξούδας.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τα κριτσίνια.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 με 35 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση