No products in the cart.
Σουφλοτυρόπιτα με γρήγορο φύλλο σφολιάτας
μέτριο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
250 γρ. νερό | |
4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 ½ κ.σ. ξύδι | |
1 κ.γ. αλάτι | |
0.5 κ.γ. ζάχαρη |
Υλικά για το άλειμμα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να είναι μαλακό | |
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα |
Οδηγίες
1.
Για το φύλλο:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη των φύλλων.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Το ζύμωμα μπορούμε να την κάνουμε και στο χέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Ολοκληρωμένο
6.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε το πρώτο ζυμαράκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε σε λεπτό στρόγγυλο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου ποσότητα από το μαλακωμένο βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα μικρό, στρόγγυλο πιάτο, το τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου και χαράσσουμε με ένα μαχαιράκι τον κύκλο.
Ολοκληρωμένο
10.
Βγάζουμε το πιάτο και με το μαχαίρι χαράσσουμε ακτινωτά σε 8 λωρίδες γύρω από τον κύκλο.
Ολοκληρωμένο
11.
Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις μεταφέρουμε στον κομμένο κύκλο.
Ολοκληρωμένο
12.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Ολοκληρωμένο
13.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο ζυμαράκι.
Ολοκληρωμένο
14.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
15.
Σύνθεση:
Βγάζουμε το πρώτο ζυμαράκι από την κατάψυξη.
Ολοκληρωμένο
16.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε σε ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού μας.
Ολοκληρωμένο
17.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
18.
Χρησιμοποιούμε στρόγγυλο ή μακρόστενο 25Χ35 εκ. Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο λιωμένο βούτυρο και εκεί απλώνουμε το πρώτο φύλλο που θα εξέχει λίγο από το ταψί μας.
Ολοκληρωμένο
19.
Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
20.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το βούτυρο, τινάζουμε λίγο με νερό και χαράσσουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
21.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα με κάτω αντίσταση για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά της.
Ολοκληρωμένο
22.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη, βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση