No products in the cart.
Τσιπούρες γεμιστές με μυρωδικά
εύκολο
4
Χθες βράδυ είπαμε να βγούμε βολτούλα για το καθιερωμένο τσιπουράκι. Έτσι να τιμήσουμε λίγο βρε αδελφέ και τις ρίζες μας μιας και είμαστε μακριά από εκεί. Φθάνουμε λοιπόν σε ένα υπέροχο καινούριο μεζεδοπωλείο. Ανοίγω τον κατάλογο και ταυτόχρονα όλοι λέμε: «η γεμιστή τσιπούρα είναι μέσα!». Ένα έχω να σας πω, η τσιπούρα παραμίλαγε! Πεντανόστιμη, ζουμερή και μυρωδάτη. Γυρνώντας για το σπίτι σκέφτηκα πως είναι η ώρα μου να πειραματιστώ με τα ψάρια. Μου έρχονται στο νου όλα τα υλικά, με τι μπορώ να τα γεμίσω και να μην είναι βαριά στη γεύση. Και λέω αυτό είναι! Θα φτιάξω τσιπούρα γεμιστή με μυρωδικά. Άκρως ελαφριά συνταγή, πανεύκολη και φυσικά τη συνοδεύουμε με ότι τραβάει η ψυχούλα μας. Την επόμενη κιόλας ημέρα χωρίς καθυστέρηση επισκέφθηκα τον ψαρά μου, διάλεξα τα ψαράκια μου και έφυγα μεμιάς για την κουζίνα. Σημειωτέον: αν δεν βρείτε τσιπούρα μην ανησυχήσετε γιατί αυτή η συνταγή φτιάχνετε με ότι ψάρι θέλετε, λαβράκι, μπακαλιάρο κλπ. Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα, τσιπούρες γεμισμένες με μοσχομυριστά βοτάνια και λαχανικά ψημένες στις λαδόκολλα! Σας προτείνω τη συνταγή αυτή με κλειστά μάτια. Και μία συμβουλή: Τρέξτε για ψάρι και τσίπουρο!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 τσιπούρες καθαρισμένες χωρίς το κεντρικό κόκκαλο (370 γρ με 400 γρ η καθεμία) | |
0.5 φινόκιο λεπτοκομμένο | |
2 κ.σ. πράσινες ελιές ψιλοκομμένες | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες | |
Λίγη ρίγανη | |
Αλάτι, πιπέρι | |
100 ml λευκό κρασί | |
6 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια | |
Χυμό ½ λεμονιού, ξύσμα ενός λεμονιού και 6 φέτες λεμονιού | |
4 κομμάτια λαδόκολλα | |
4 κομμάτια αλουμινόχαρτο |
Αφήστε μια απάντηση