Τσιπούρες γεμιστές με μυρωδικά

Χθες βράδυ είπαμε να βγούμε βολτούλα για το καθιερωμένο τσιπουράκι. Έτσι να τιμήσουμε λίγο βρε αδελφέ και τις ρίζες μας μιας και είμαστε μακριά από εκεί. Φθάνουμε λοιπόν σε ένα υπέροχο καινούριο μεζεδοπωλείο. Ανοίγω τον κατάλογο και ταυτόχρονα όλοι λέμε: «η γεμιστή τσιπούρα είναι μέσα!». Ένα έχω να σας πω, η τσιπούρα παραμίλαγε! Πεντανόστιμη, ζουμερή και μυρωδάτη. Γυρνώντας για το σπίτι σκέφτηκα πως είναι η ώρα μου να πειραματιστώ με τα ψάρια. Μου έρχονται στο νου όλα τα υλικά, με τι μπορώ να τα γεμίσω και να μην είναι βαριά στη γεύση. Και λέω αυτό είναι! Θα φτιάξω τσιπούρα γεμιστή με μυρωδικά. Άκρως ελαφριά συνταγή, πανεύκολη και φυσικά τη συνοδεύουμε με ότι τραβάει η ψυχούλα μας. Την επόμενη κιόλας ημέρα χωρίς καθυστέρηση επισκέφθηκα τον ψαρά μου, διάλεξα τα ψαράκια μου και έφυγα μεμιάς για την κουζίνα. Σημειωτέον: αν δεν βρείτε τσιπούρα μην ανησυχήσετε γιατί αυτή η συνταγή φτιάχνετε με ότι ψάρι θέλετε, λαβράκι, μπακαλιάρο κλπ. Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα, τσιπούρες γεμισμένες με μοσχομυριστά βοτάνια και λαχανικά ψημένες στις λαδόκολλα! Σας προτείνω τη συνταγή αυτή με κλειστά μάτια. Και μία συμβουλή: Τρέξτε για ψάρι και τσίπουρο!

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 τσιπούρες καθαρισμένες χωρίς το κεντρικό κόκκαλο (370 γρ με 400 γρ η καθεμία)
0.5 φινόκιο λεπτοκομμένο
2 κ.σ. πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
100 ml λευκό κρασί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
Χυμό ½ λεμονιού, ξύσμα ενός λεμονιού και 6 φέτες λεμονιού
4 κομμάτια λαδόκολλα
4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, τις 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου πάνω στον πάγκο της κουζίνας και ακριβώς από πάνω τους βάζουμε τις λαδόκολλες.
Ολοκληρωμένο
4.
Απλώνουμε τις τσιπούρες στο κάθε ένα κομμάτι, τις αλατίζουμε και γεμίζουμε το εσωτερικό τους ισόποσα με την γέμιση.
Ολοκληρωμένο
5.
Απλώνουμε σε καθεμία τσιπούρα 3 φέτες λεμονιού και βάζουμε το σκόρδο σκορπισμένο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και κλείνουμε σφιχτά σαν καραμέλα ή σαν πουγκί.
Ολοκληρωμένο
7.
Μεταφέρουμε τα πακετάκια σε ένα ταψάκι.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμες οι τσιπούρες αφήνουμε για 5 λεπτά και προσεκτικά τρυπάμε τα πακετάκια να φύγει ο ατμός γιατί καίει πολύ!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να έχουμε το καλύτερο και πιο ζουμερό αποτέλεσμα στο ψήσιμο του ψαριού στη λαδόκολλα, μπορούμε να κλείσουμε τις άκρες τις λαδόκολλας με ένα χυλό φτιαγμένο από αλεύρι και νερό χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το αλουμινόχαρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *