No products in the cart.
Banana bread με σοκολάτα και αλεύρι ολικής
πολύ εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. ώριμες μπανάνες | |
100 γρ. ζάχαρη καστανή | |
2 αυγά | |
80 γρ. σπορέλαιο | |
100 γρ. γάλα | |
1 κ.γ. σόδα μαγειρική | |
3 βανιλέτες | |
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
70 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του | |
50 γρ. κακάο κοσκινισμένο | |
Μία πρέζα αλάτι | |
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή κομμένη σε μικρά κομμάτια |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το σπορέλαιο και το γάλα. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, παίρνουμε μία λαδόκολλα, την βρέχουμε, την στύβουμε καλά και την απλώνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 40-50 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. μετά το βγάζουμε από εκεί και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπορέλαιο με βούτυρο και το γάλα με γιαούρτι στις ίδιες ποσότητες. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο αλεύρι ολικής αντί για λευκό.