No products in the cart.
Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη | |
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
1 μικρό πράσο το λευκό του μέρος ψιλοκομμένο | |
5 κ.σ. ελαιόλαδο | |
0.5 ματσάκι άνηθο | |
1 κιλό σέσκουλα | |
1 κύβο φρέσκο ζωμό λαχανικών | |
1 κ.γ. αλάτι | |
πιπέρι | |
250 γρ. ντομάτα τριμμένη φρέσκια ή κονκασέ | |
400 γρ. κατεψυγμένα μαυρομάτικα φασόλια | |
250 γρ. νερό | |
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το ελαιόλαδο/
Ολοκληρωμένο
2.
Το ζεσταίνουμε καλά και εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, τα σέσκουλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος από τα σέσκουλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλς και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από την φωτιά, σερβίρουμε στα πιάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για σέσκουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι.