No products in the cart.
Crinkle cookies μανταρινιού
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
140 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού | |
100 γρ. λιωμενο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
50 γρ. χυμό μανταρινιού | |
λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής σε πορτοκαλί χρώμα (προαιρετικά) | |
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
100 γρ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Το μείγμα θα είναι λίγο κολλώδες οπότε δε μας ανησυχεί αυτό. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άχνη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Στην συνέχεια, φοράμε γάντια μιας χρήσης, παίρνουμε με ένα κουτάλι από το μείγμα, πλάθουμε σε μπαλάκι και το ρολάρουμε μέσα στην άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί. Έπειτα τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για περισσότερη γεύση μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα μια μέρα ολόκληρη στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την επομένη.