Banoffee cookies

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 μπανάνες
1 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
0.5 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
0.5 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν σόδα
3 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Καραμέλα έτοιμη ή χειροποίητη

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις μπανάνες.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα πιρούνι τις λιώνουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε έναν αυγοδάρτη και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανιλέτες, το αλάτι και την μαγειρική σόδα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Ρίχνουμε το αλεύρι με τις σταγόνες.
Ολοκληρωμένο
8.
Με μία μαρίζ ενσωματώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε το ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Βάζουμε την καραμέλα σε ένα κορνέ μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
11.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα σκουπ παγωτού και παίρνουμε μία μπάλα από το μείγμα των cookies.
Ολοκληρωμένο
12.
Με ένα κουταλάκι κάνουμε μία λακουβίτσα και βάζουμε λίγη καραμέλα.
Ολοκληρωμένο
13.
Κλείνουμε απαλά με τα δάχτυλά μας τη λακουβίτσα με την ζύμη και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
14.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλη τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
15.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
17.
Αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καραμέλα παίρνουμε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το χρησιμοποιούμε.