Λουκανοπιτάκια με εύκολη ζύμη

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 φλιτζ. χλιαρό γάλα
0.25 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 αυγό με λίγο γάλα για άλειμμα
25 Λουκανικάκια μικρά για τη γέμιση

Οδηγίες

1.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
3.
Την διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε και στο μίξερ.
Ολοκληρωμένο
4.
Κόβουμε την ζύμη σε 5 μέρη, τα ανοίγουμε με έναν πλάστη και κόβουμε σε τετράγωνα.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα γεμίζουμε με τα λουκανικάκια και κλείνουμε σε πακετάκι.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ως γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί, αλλαντικά ακόμα και κάποιο γλυκό άλειμμα ή μαρμελάδα!