Τηγανόπιτες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 αυγό χτυπημένο
0.5 φλτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. αλάτι
1 ½ φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Γαρνίρισμα:
Μέλι
Κανέλα
Πραλίνα
Φέτα τυρί
πετιμέζι

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και στο χέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε το ζυμάρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους 1εκ.
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα στρόγγυλο κουπ πατ κόβουμε σε κύκλους.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Βάζουμε λίγες λίγες τις τηγανόπιτες και της τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφαιρούμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ολοκληρωμένο
10.
Τις γαρνίρουμε με ότι επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος είναι να τις κόψουμε στη μέση και να βάζουμε τυρί φέτα τριμμένη ή κάποιο άλλο τυρί.