Γεμιστά μπισκότα με λευκή κρέμα σαν oreo

μέτριο

20

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
120 γρ. βούτυρο
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο
0.25 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κ.γ. αλάτι
2 βανιλέτες
1 κ.σ. κρύο νερό
Για την γέμιση:
120 γρ. κρέμα γάλακτος
15 γρ. βούτυρο
120 γρ. λευκή σοκολάτα

Οδηγίες

1.
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, για 5 ώρες, τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει.
Ολοκληρωμένο
4.
Για την ζύμη του μπισκότου:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
7.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, πάνω σε μια λαδόκολλα, σε πάχος μισού εκατοστού.
Ολοκληρωμένο
8.
Κόβουμε με κουπάτ και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε τα μπισκοτάκια, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 12-14 λεπτά, και αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Ολοκληρωμένο