Λουκουμάδες μήλου με σάλτσα σοκολάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
80 γρ, γάλα
3 κ.σ. ξύδι
3 μήλα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Φουντούκια καβουρδισμένα για σερβίρισμα
Για το μείγμα ζάχαρης:
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κακάο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για τη σάλτσα (προαιρετικά):
300 γρ. τυρί κρέμα
6 κ.σ. άλειμμα πραλίνας φουντουκιού
100 γρ. γάλα

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι, το λευκό ξίδι, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένας λείος χυλός.
Ολοκληρωμένο
2.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα προσεκτικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα πλατιά, βουτάμε τις ροδέλες μήλου μέσα στο χυλό μέχρι να καλυφθούν, τινάζουμε λίγο για να φύγει το πολύ μείγμα από τα μήλα και τα βουτάμε στο ζεστό λάδι.
Ολοκληρωμένο
4.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά τους λουκουμάδες, αναποδογυρίζοντας τους ανά διαστήματα, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
6.
Για τη ζάχαρη:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κακάο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το τριμμένο γαρύφαλλο. Περνάμε τους λουκουμάδες από το μείγμα της ζάχαρης.
Ολοκληρωμένο
7.
Για την σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Σύνθεση:
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να σερβίρουμε τους λουκαμάδες με μέλι και κανέλα! Όπως επίσης να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της αρσκείας μας!