No products in the cart.
Μπανανοψωμάκια
εύκολο
35
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 φακελάκια μαγιά ξηρή | |
1 φλιτζ. γάλα χλιαρό | |
150 γρ. καστανή ζάχαρη | |
120 γρ. βούτυρο | |
1 κ.σ. κανέλα | |
3 μπανάνες λιωμένες | |
1 πρέζα αλάτι | |
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου | |
3 βανιλέτες | |
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
3/4 φλιτζ. καρύδια χοντροκοσπασμένα | |
Εξτρά ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 15 λεπτά .
Ολοκληρωμένο
2.
Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, τις μπανάνες, το αλάτι, το αυγό, τις βανιλέτες και το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε το μείγμα για 15 με 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει ελαφρώς από τα τοιχώματα του κάδου.
Ολοκληρωμένο
4.
Τέλος, ενσωματώνουμε τα καρύδια.
Ολοκληρωμένο
5.
Η ζύμη πρέπει ελαφρώς να κολλάει οπότε δεν ανησυχούμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ½ ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Τα ραντίζουμε με νερό, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε τη ζύμη να την μεταφέρουμε σε θήκη από cupcake και να τα ψήσουμε εκεί.