Σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και τραγανά ρεβύθια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
0.5 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
0.5 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πράσινη σαλάτα
1 μήλο κομμένο σε φέτες
50 γρ. καρύδι χοντροσπασμένο
80 γρ. Τυρί φέτα σε κομματάκια
Για τη σος γιαουρτιού με μουστάρδα
100 γρ γιαούρτι
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

1.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τη γλυκιά πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Έπειτα ανοίγουμε ξανά τον φούρνο, ανακατεύουμε λίγο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να γίνουν τραγανά τα ρεβύθια.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
4.
Για την σος:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιχύνουμε με την σος και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν περισσέψει σος τη διατηρούμε στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε ξανά σε άλλη σαλάτα.