Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαχλέπι
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. κονιάκ
150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή κομμένη με το μαχαίρι
100 γρ. αμύγδαλα λευκά ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες

1.
Γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Βασιλόπιτα:
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι, βανιλέτες και αλάτι) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο και το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
4.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ενσωματώνουμε με μία μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε μία φόρα στρόγγυλη 24 εκ. την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα της ζύμης. Από πάνω απλώνουμε παντού το μείγμα της γέμισης, τοποθετούμε το φλουρί και τέλος βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, Έπειτα κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Συμβουλή: Προσοχή από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα για να μη λασπώσει την ώρα του ψησίματος. Επίσης, το φλουρί μπορούμε να το τοποθετήσουμε αφού ψήσουμε την βασιλόπιτα.