No products in the cart.
Γεμιστό ρολό γαλοπούλας με κάστανα, γραβιέρα και κιμά
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 φιλέτο από στήθος γαλοπούλας ολόκληρο, ανοιγµένο σε ορθογώνιο κοµµάτι | |
3 κ. σ. ελαιόλαδο | |
1 πράσο ψιλοκοµµένο | |
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο | |
3 φέτες µπέικον ψιλοκοµµένες | |
100 γρ. κάστανα κομμένα | |
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
300 γρ. κιµά µοσχαρίσιο | |
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριµµένη | |
ξύσµα από 1 πορτοκάλι | |
αλάτι, πιπέρι | |
3 κ.σ. βούτυρο | |
4 κ.σ. µουστάρδα | |
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες | |
ξύσµα από 1 λεµόνι | |
θυµάρι | |
7-8 φέτες μπέικον για τύλιγμα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα με το κρεµµύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκοµµένο µπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. προσθέτουμε τα κομμένα κάστανα, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τον κιµά, µαζί µε την τριµµένη γραβιέρα, το ξύσµα του πορτοκαλιού και αλατοπίπερο. Ζυµώνουμε και πλάθουμε τον κιµά σε ρολό.
Ολοκληρωμένο
2.
Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα. Βάζουμε στον πάγκο εργασίας το ανοιγµένο φιλέτο γαλοπούλας, το αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, µε τη µουστάρδα, το σκόρδο λιωµένο, το ξύσμα και το θυµάρι. Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια του φιλέτου µε το µείγµα. Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον τη μια δίπλα στην άλλη σε μία λαδόκολλα και εκεί ακουμπάμε το φιλέτο. Βάζουμε το ρολό του κιµά στο κέντρο και µε τις παλάµες μας το απλώνουμε σε όλη σχεδόν την επιφάνεια του φιλέτου.
Ολοκληρωμένο
3.
Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το στερεώνουμε µε σπάγκο ψησίματος. Καλύπτουμε το ρολό γαλοπούλας με αλουµινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε το αλουµινόχαρτο από τη γαλοπούλα και ψήνετε για λίγο ακόµα µέχρι να ροδοκοκκινίσει το ρολό. Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Να μαζέψει τα υγρά του και έπειτα το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε µε πιλάφι ή πουρέ ή ψητές πατάτες με λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Συμβουλές: Αν δε θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε το φιλέτο με μία κουταλιά μαρμελάδα ροδάκινο ή κράνμπερι. Επίσης, μπορούμε να δέσουμε σε σάλτσα τα ζουμάκια που έβγαλε με λίγο κορν φλάουρ ή βούτυρο.