Σουφλοτυρόπιτα 4 τυριά με κανταϊφι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο κανταΐφι
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. γκούντα (τριμμένο)
200 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
200 γρ. φέτα (τριμμένη)
200 γρ. μανούρι (τριμμένο)
5 αυγά χτυπημένα
5 αυγά χτυπημένα
Πιπέρι τριμμένο
500 γρ. πλήρες γάλα
5 κ.σ. φρέσκο ή αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

1.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Ξεκινάμε να «ξεμαλλιάζουμε» ή αλλιώς να ξάνουμε το κανταϊφι με τα δάχτυλά μας μέχρι να αφρατέψει και οι ίνες να μην είναι πλέον κολλημένες μεταξύ τους. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ορθογώνιο ταψί και το λαδώνουμε ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
2.
Πασπαλίζουμε τον πάτο με την φρυγανιά και από πάνω απλώνουμε την μισή ποσότητα από το κανταϊφι. Αλείφουμε με ένα πινέλο την μισή ποσότητα από το μείγμα βούτυρο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα τυριά ανακατεμένα, το πιπέρι και απλώνουμε την δεύτερη στρώση του κανταϊφιού. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από το κανταϊφι. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο, βάζουμε το πυρέξ για 1 ώρα στο ψυγείο να απορροφηθούν σωστά τα υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 50’. Έπειτα ψήνουμε για άλλα τελευταία 10′ βάζοντας τη ρύθμιση του φούρνου στην κάτω αντίσταση.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν η τυρόπιτα καταναλωθεί μετά από ώρες ή την επόμενη ημέρα τότε χρειάζεται ένα καλό ζέσταμα είτε στην τοστιέρα είτε στον φούρνο γιατί νοτίζει. Διατηρείται στο ψυγείο.