No products in the cart.
Βέλγικες βάφλες
εύκολο
8
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ. (κοσκινισμένο) | |
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ | |
3 κ.σ. ζάχαρη | |
0.5 κ.γ. κοφτό αλάτι | |
3 βανιλέτες | |
2 μεγάλα αυγά (χωρισμένα κρόκο από ασπράδι) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος | |
0.5 φλιτζ. σπορέλαιο | |
2 φλιτζ. γάλα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) |
Πρόταση σερβιρίσματος:
Φρέσκα φρούτα | |
Λιωμένη σοκολάτα ή μερέντα | |
Παγωτό | |
Σαντιγί | |
Ξηρούς καρπούς | |
Άχνη ζάχαρη ή μέλι |
Οδηγίες
1.
Ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες ώστε να είναι έτοιμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλέτες και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα, περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές στην επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το σπορέλαιο και το γάλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στέρεα υλικά. ωωω
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα σύρμα τα ενσωματώνουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
7.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της βαφλιέρας και βάζουμε περίπου ¾ φλιτζ. από το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής. Όταν είναι έτοιμες τις σερβίρουμε με ότι θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
1) Μπορούμε στο μείγμα να ψιλοκόψουμε φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, και να το ψήσουμε. 2) Τις βάφλες μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε αλμυρό σνακ βάζοντας από πάνω τους ψητό μπέικον, τριμμένο τυρί και τηγανιτό αυγό.
Αφήστε μια απάντηση