Μηλόπιτα crumble (ψιχουλιαστή)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
230 γρ. ζάχαρη
4 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
250 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση:
5 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κοφτά κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια από το βούτυρο και με τα δάχτυλά μας το τρίβουμε μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι παντού.
Ολοκληρωμένο
4.
Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε στον κάδο του μίξερ τοποθετώντας το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε και πλάθουμε σε ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια και το ένα το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι/ πυρέξ ή στρόγγυλο τσέρκι ή ταρτιέρα 24 εκ., το βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη που έχουμε κρατήσει εκτός ψυγείου σε όλη την επιφάνεια μέχρι και τα πλαϊνά του ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
8.
Για τη γέμιση:
Σε μπολ βάζουμε τα τριμμένα μήλα αφού πρώτα τα στύψουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά.
Ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα δύο είδη ζάχαρης, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ολοκληρωμένο
10.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα παίρνουμε το ταψάκι με την στρωμένη ζύμη και απλώνουμε τη γέμιση παντού.
Ολοκληρωμένο
12.
Βγάζουμε από το ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη και την τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά προσέχοντας να πάει σε όλα τα σημεία της μηλόπιτας, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
13.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά της.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στη γέμιση αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια ή σταφίδες. Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται και σε ατομικές τάρτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *