No products in the cart.
Υγιεινά pancakes με βρόμη και γιαούρτι
πολύ εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. βρόμη αλεσμένη στο μπλέντερ | |
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
0.5 κ.γ. μπέικιν σόδα | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
0.5 κ.γ. κανέλα | |
2 βανιλέτες ή υγρή βανίλια | |
2 κ.σ. ζάχαρη | |
200 γρ. γιαούρτι | |
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα | |
1 κ.σ. γάλα | |
Βούτυρο για το τηγάνι |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
3.
Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε ¼ του φλιτζ. από το μείγμα και ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν εμφανιστούν φουσκάλες τότε γυρίζουμε τα pancakes από την άλλη πλευρά.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα και σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι αγαύης, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας ή μέλι και το γάλα με γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ή καρύδας.
Αφήστε μια απάντηση