Pancakes με βρόμη, μέλι και παπαρουνόσπορο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
0.5 φλιτζ. νιφάδες βρόμης
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κ.γ. κανέλα
2 βανιλέτες
0.25 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζ. γάλα
3 κ.σ. μέλι
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (να έχει κρυώσει)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ δηλ. τα άλευρα, τη βρόμη, τον παπαρουνόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά δηλ. το γάλα, το μέλι, το αυγό και το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
4.
Με ένα σύρμα τα χτυπάμε καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το τοποθετούμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση (με κλίμακα το 9 το βάζουμε στο 4) και βάζουμε λίγο βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
7.
Μόλις ζεσταθεί καλά παίρνουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε τις τηγανίτες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
9.
Μόλις αρχίζουν να βγάζουν φουσκάλες από πάνω, τότε σημαίνει πως από τη μια μεριά έχουν ψηθεί.
Ολοκληρωμένο
10.
Τις γυρίζουμε προσεκτικά με μια σιλικονούχα σπάτουλα από την άλλη μεριά και τις αφήνουμε να ψηθούν και από εκεί.
Ολοκληρωμένο
11.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Σερβίρουμε ιδανικά με μέλι ή σκέτες με φρούτα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ½ φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ. με ½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *