No products in the cart.
Λουκουμάδες με μέλι
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. νερό χλιαρό | |
1 κυβάκι φρέσκια μαγιά | |
400 γρ. αλεύρι σκληρό | |
1 κ.σ. κορν φλάουρ | |
1 κ.σ. μέλι | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.γ. ξύδι | |
3 βανιλέτες | |
Σπορέλαιο για τηγάνισμα | |
Ποτήρι με λάδι για βούτηγμα του κουταλιού |
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Μέλι και κανέλα | |
Σουσάμι ή τριμμένο καρύδι ή άλλο ξηρό καρπό |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με την φρέσκα μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Ολοκληρωμένο
2.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και με ένα σύρμα χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να έχουμε μία λεία υφή χωρίς σβόλους.
Ολοκληρωμένο
3.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και τοποθετούμε σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει. Εκεί είναι όλο το μυστικό για να γίνουν τραγανοί οι λουκουμάδες.
Ολοκληρωμένο
4.
Θέλουμε να τριπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης-χυλού. Αυτό θα πάρει περίπου μία ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Για το τηγάνισμα:
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε μία βαθιά κατσαρόλα και την γεμίζουμε με σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά το λάδι και ξεκινάμε με τους λουκουμάδες.
Ολοκληρωμένο
8.
Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι, το βουτάμε σε ένα ποτήρι με λάδι, παίρνουμε από τον χυλό μία κουταλιά και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Ολοκληρωμένο
9.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό βουτώντας κάθε φορά το κουτάλι στο ποτήρι.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσοχή δεν παραγεμίζουμε την κατσαρόλα με λουκουμάδες για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Ολοκληρωμένο
11.
Ενώ τηγανίζονται οι λουκουμάδες, στρώνουμε χαρτί κουζίνας σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
12.
Με μια τρυπητή κουτάλα τους αφαιρούμε όταν χρυσαφίσουν, τους στραγγίζουμε, τους μεταφέρουμε σε μία καθαρή πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι και γαρνίρουμε με κανέλα και ξηρούς καρπούς!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στο ποτήρι βάζουμε λάδι και όχι νερό γιατί το νερό πιτσιλάει όταν ρίχνουμε τον χυλό στο καυτό λάδι. Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε για παραπάνω γεύση αντί για ολόκληρη την ποσότητα νερού να το χωρίσουμε σε μισό νερό και μισό γάλα!
Αφήστε μια απάντηση