No products in the cart.
Νηστίσιμα σαμπλεδάκια
εύκολο
30
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (πολύ μαλακή) | |
170 γρ. σπορέλαιο | |
60 γρ. ελαιόλαδο | |
250 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
170 γρ. χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του | |
1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα | |
370 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
Υλικά για την επάλλειψη:
Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλειμμα πραλίνας | |
άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά) | |
200 γρ κουβερτούρα λιωμένη με 2 κ.σ. σπορέλαιο (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μπισκοτάκια μας και τα πλάθουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Ξεκινάμε και ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ότι σχήμα κουπάτ (μεσαίου μεγέθους)
Ολοκληρωμένο
4.
θέλουμε και κόβουμε μπισκοτάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε στρόγγυλα χρησιμοποιούμε ένα φλιτζανάκι του καφέ.
Ολοκληρωμένο
6.
Η ζύμη μας στην υφή της θα είναι λίγο τριφτή όπως τα μελομακάρονα οπότε προσοχή όταν ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη μας.
Ολοκληρωμένο
7.
Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμης μας γιατί θα βγει το λάδι.
Ολοκληρωμένο
8.
Το ανοίγουμε απαλά χωρίς πολλές κινήσεις για να μην κολλήσει η ζύμη στον πλάστη.
Ολοκληρωμένο
9.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα σαμπλεδάκια προσεκτικά.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 12-13 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Αν κάνουμε πιο μεγάλα μπισκότα τότε ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν ψηθούν τα απλώνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
13.
Έπειτα παίρνουμε ανά δύο μπισκότα, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα, τα ενώνουμε και μετά αν θέλουμε τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
14.
Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
15.
Επίσης μπορούμε να βουτήξουμε τα σαμπλεδάκια μας μόνο στη σοκολάτα χωρίς γέμιση ή να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
16.
Τα συνοδεύουμε με ένα ζεστό καφέ ή ένα μυρωδάτο τσάι!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Για μεγαλύτερη ευκολία στο σχηματισμό των μπισκότων, ανοίγουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα, κόβουμε σχήμα με το κουπάτ και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζουμε από την περίσσεια ζύμη. Μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και συνεχίζουμε με το ψήσιμο. Τα υπολείμματα ζύμης τα ξαναμαζεύουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Αφήστε μια απάντηση