Βελουτέ γλυκοπατάτας με κρέμα φέτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα
1 μικρό πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
1 ½ λίτρο ζωμό κότας
1 κ.γ. κάρυ
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την κρέμα φέτας:
50 γρ. ζεστό γάλα
80 γρ. φέτα

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το μήλο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε περίπου για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.
Ολοκληρωμένο
6.
Η υφή της σούπας δεν πρέπει να μοιάζει με πουρέ αλλά να γλιστράει από το κουτάλι και στο τέλος να αφήνει τα ίχνη της πάνω του.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν είναι αρκετά πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Για την κρέμα φέτας:
Στο το μπλέντερ ρίχνουμε το ζεστό γάλα με την φέτα και πολτοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την κρέμα φέτας.
Ολοκληρωμένο
10.
Εναλλακτικά μπορούμε να γαρνίρουμε με γιαούρτι ή σταγόνες κρέμας γάλακτος ή κρουτόν ή τριμμένη παρμεζάνα ή σοταρισμένο μπέικον.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε extra γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τις γλυκοπατάτας στο φούρνο με αλουμινόχαρτο και τις προσθέσουμε την ώρα που θα πολτοποιήσουμε τη σούπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *