No products in the cart.
Μανιταρόσουπα με κάστανα
εύκολο
6
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. βούτυρο | |
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
500 γρ. μανιτάρια champignon καθαρισμένα και κομμένα | |
200 γρ. μανιτάρια Portobello καθαρισμένα και κομμένα | |
150 γρ. κάστανα βρασμένα κομμενα στη μέση | |
1 πατάτα κομμένη | |
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες | |
15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini (βασιλομανίταρα) | |
50 γρ. λευκό κρασί | |
1 σφηνάκι κονιάκ | |
1 200 γρ. ζωμό κότας | |
150 γρ. κρέμας γάλακτος | |
50 γρ. γάλα | |
Αλάτι, πιπέρι | |
σοταρισμένα μανιτάρια (προαιρετικά) | |
Φλοίδες παρμεζάνας (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολάκι με το λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Καθαρίζουμε όλα μας τα λαχανικά και τα χοντροκόβουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιμένουμε να ζεσταθεί και έπειτα βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
6.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κάστανα, την πατάτα και το πράσο.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά και μετά σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και τα αποξηραμένα μανιτάρια (τα ρίχνουμε μαζί με το νερό που μούλιασαν).
Ολοκληρωμένο
8.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
9.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για 30 λεπτά δοκιμάζοντας αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και πολτοποιούμε τη σούπα.
Ολοκληρωμένο
11.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Ολοκληρωμένο
12.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο ή φλοίδες παρμεζάνας. Επίσης, μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη μερικά μανιτάρια, να τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και να τα γαρνίρουμε πάνω από τη σούπα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα προσθέτοντας απλά λίγο παραπάνω ζωμό κότας. Η υφή της σούπας δε θέλουμε να ρέει ομοιόμορφα στο κουτάλι και όχι να μοιάζει με πουρέ.
Αφήστε μια απάντηση