Βιεννέζικα μπισκότα χωρίς μίξερ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
190 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
1 κ.γ. υγρή βανίλια
70 γρ. άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
Υλικά για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί με λίγο σπορέλαιο
Μαρμελάδα για γέμισμα αν θέλουμε να τα κάνουμε διπλά

Οδηγίες

1.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα γυάλινο ή inox μπολ.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα που να εφαρμόζει με το μπολ που βάλαμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
3.
Την γεμίζουμε με νερό, την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό σε μέτρια ένταση μέχρι να βγάλει ατμούς.
Ολοκληρωμένο
4.
Πάνω στην κατσαρόλα με το νερό βάζουμε το μπολ με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην ουσία είναι η διαδικασία του μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν ξεκινήσει να λιώνει ελαφρώς το βούτυρο, περίπου ένα λεπτό, αποσύρουμε το μπολ με το βούτυρο από το μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
7.
Με ένα σύρμα το χτυπάμε καλά για 2 λεπτά μέχρι να γίνει το βούτυρο σαν κρέμα, να έχει την υφή της μαγιονέζας και να γυαλίσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα, ρίχνουμε το ασπράδι ανακατεύοντας γρήγορα.
Ολοκληρωμένο
11.
Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ενσωματώνουμε με μία μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
12.
Παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και εφαρμόζουμε την χοντρή μύτη για αστέρια 10mm.
Ολοκληρωμένο
13.
Με μία μαρίζ μεταφέρουμε το μείγμα στο κορνέ και κάνουμε σχήματα όπως μία κάθετη γραμμή, στρόγγυλο σχήμα, το σχήμα S ή W, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
14.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου για 15 με 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
15.
Όταν χτυσαφίσει η επιφάνειά τους τα βγάζουμε από τον φούρνο.
Ολοκληρωμένο
16.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βουτάμε μέχρι τη μέση στη λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
17.
Τα αραδιάζουμε σε μία λαδόκολλα και περιμένουμε να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
18.
Αν θέλουμε να τα γεμίσουμε παίρνουμε ένα μπισκότο, του απλώνουμε μαρμελάδα, καλύπτουμε με το άλλο μπισκότο και το βουτάμε στην κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να κάνουμε τη ζύμη σοκολατένια τότε αφαιρούμε 30 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *