Τρούφες με κολοκύθα και μελομακάρονα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
350 γρ. μελομακάρονα
110 γρ. κρέμα τυρί ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. έτοιμη βρασμένη κολοκύθα (στα super market συσκευασμένη) πολτοποιημένη
200 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (να είναι χλιαρή)
Μια πρέζα αλάτι
2 βανιλέτες
0.5 κ.γ. κανέλα
Υλικά για την επικάλυψη:
350 γρ. κουβερτούρα λευκή λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο
Τρίμμα από μελομακάρονα

Οδηγίες

1.
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και με το σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα, την κουβερτούρα, το αλάτι, τις βανιλέτες και την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και τα απλώνουμε εκεί.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για μία ώρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη τα μπαλάκι και τα βουτάμε ένα ένα στην κουβερτούρα πασπαλίζοντας το καθένα με τρίμμα μελομακάρονου.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και όταν τελειώσουμε όλα τα τρουφάκια τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο διατηρώντας τα στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε τα τρουφάκια να είναι πιο γευστικά τότε τα βουτάμε 2 φορές στην κουβερτούρα. Τα βουτάμε μία φορά, τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν και τα ξαναβουτάμε για 2η φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *