Carrot cake χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 καρότα τριμμένα
400 ml γάλα καρύδας (μια συσκευασία)
2 κ.γ. κοφτά κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. κοφτό τζίντζερ τριμμένο
0.25 γαρύφαλλο τριμμένο
0.25 μοσχοκάρυδο τριμμένο
μια πρέζα αλάτι
2 ½ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
0.33 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
1 ½ κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα
6 αυγά
0.33 φλιτζ. μέλι
0.25 λάδι καρύδας λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

1.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη του τυριού (όσο πιο λεπτά γίνεται).
Ολοκληρωμένο
2.
Στύβουμε πολύ καλά καρότα, να φύγουν όσο το δυνατό περισσότερα υγρά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα βάζουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά (κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο).
Ολοκληρωμένο
5.
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για λίγο το γάλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Το αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε στη άκρη για 10 λεπτά, να βγούν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το μπέϊκιν, τη σόδα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
8.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το εξάρτημα του σύρματος σε μέτρια ταχύτητα, τα αυγά, το μέλι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια, να ανακατευθούν.
Ολοκληρωμένο
9.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα με τα μπαχαρικά.
Ολοκληρωμένο
10.
Όσο ανακατεύει το μίξερ μας προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου.
Ολοκληρωμένο
11.
Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Ολοκληρωμένο
12.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε μία φόρμα του κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
14.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και να βγει καθαρό.
Ολοκληρωμένο
15.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
16.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο: 80 γρ. άχνη καρύδας (ή ό,τι άχνη θέλουμε) και 1-2 κ.σ. νερό ανάλογα πόσο ρευστό το θέλουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *