No products in the cart.
Carrot cake χωρίς γλουτένη
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 καρότα τριμμένα | |
400 ml γάλα καρύδας (μια συσκευασία) | |
2 κ.γ. κοφτά κανέλα τριμμένη | |
1 κ.γ. κοφτό τζίντζερ τριμμένο | |
0.25 γαρύφαλλο τριμμένο | |
0.25 μοσχοκάρυδο τριμμένο | |
μια πρέζα αλάτι | |
2 ½ φλιτζ. αλεύρι χωρίς γλουτένη | |
0.33 φλιτζ. αλεύρι καρύδας | |
1 ½ κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ | |
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα | |
6 αυγά | |
0.33 φλιτζ. μέλι | |
0.25 λάδι σπορέλαιο | |
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας |
Οδηγίες
1.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη του τυριού (όσο πιο λεπτά γίνεται).
Ολοκληρωμένο
2.
Στύβουμε πολύ καλά καρότα, να φύγουν όσο το δυνατό περισσότερα υγρά.

Ολοκληρωμένο
3.
Τα βάζουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το αλεύρι καρύδας, το μπέϊκιν, τη σόδα και το αλάτι.

Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το μέλι, το σπορέλαιο με τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε το γάλα με τα μπαχαρικά.

Ολοκληρωμένο
7.
Όσο ανακατεύει το μίξερ μας προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Ολοκληρωμένο
8.
Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Ολοκληρωμένο
9.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.

Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε μία φόρμα του κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
11.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και να βγει καθαρό.

Ολοκληρωμένο
12.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
13.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο: 80 γρ. άχνη καρύδας (ή ό,τι άχνη θέλουμε) και 1-2 κ.σ. νερό ανάλογα πόσο ρευστό το θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση