Σοκολατένια μπισκότα με δημητριακά καλαμποκιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
100 γρ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
25 γρ. κακάο κοσκινισμένο
60 γρ. δημητριακά καλαμποκιού
Υλικά για σοκολατένιο icing (προαιρετικά):
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κακάο
Μία πρέζα αλάτι
2 κ.σ. βραστό νερό
Καρύδια για γαρνίρισμα

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
4.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε τα δημητριακά καλαμποκιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Ενσωματώνουμε απαλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και παίρνουμε με ένα κουτάλι από το μείγμα, το βάζουμε στο ταψί και ελαφρώς το πατάμε με το κουτάλι να ισιώσει λίγο η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα αφήνοντας απόσταση από τα μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 με 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα άλλα 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Για το σοκολατένιο icing:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια.
Ολοκληρωμένο
12.
Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι η ύφη του να γίνει κρεμώδης.
Ολοκληρωμένο
13.
Αν είναι παχύρρευστο προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό.
Ολοκληρωμένο
14.
Προσοχή όμως λίγο μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα ένα μπισκότο, το αλείφουμε με το σοκολατένιο γλάσο και γαρνίρουμε με ένα καρύδι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αποθηκεύονται σε μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο κλείνοντάς το ερμητικά καλά. Αν θέλουμε κρατάμε σκέτα τα μπισκοτάκια χωρίς το σοκολατένιο γλάσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *