No products in the cart.
Υγιεινό banana bread
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
75 γρ. σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο καρύδας | |
160 γρ. μέλι | |
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
220 γρ. λιωμένη μπανάνα (στο μούλτι ή με το πιρούνι) | |
55 γρ. γάλα ή φυτικό γάλα ή νερό | |
1 κ.γ. μπέικιν σόδα | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.γ. κανέλα | |
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι χωρίς γλουτένη | |
100 γρ. βρόμη | |
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το σπορέλαιο με το μέλι.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
3.
Ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και εκεί απλώνουμε μία λαδόκολλα αφού πρώτα την βρέξουμε με νερό και την στραγγίξουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Αυτό το κάνουμε για να στρώσει καλά η λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Εκεί ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε το κέικ μαζί με τη λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
10.
Το βάζουμε σε μία σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μέσα στο μείγμα μπορούμε να βάλουμε μείγμα ξηρών καρπών, σταφίδες, κράνμπερις, χουρμάδες ή οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο.
Αφήστε μια απάντηση