Υγιεινά muffins σοκολάτας με μπανάνα και βρόμη

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
120 γρ. καστανή ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
1 ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γρ. βρόμη αλεσμένη στο μούλτι
30 γρ. κακάο
0.5 κ.γ. μπέικιν σόδα
120 γρ. ξινόγαλα
1 κ.γ. ξύδι
70 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν το μείγμα αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε θήκες για muffin, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή τοποθετούμε ατομικές χάρτινες θήκες μίας χρήσης.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα γεμίζουμε μέχρι τα ¾ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Με μία οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε το ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγο για 10 λεπτά και μετά τα ακουμπάμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε ξινόγαλα χρησιμοποιούμε γάλα με 1 κ.γ. ξύδι και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Επίσης για vegan εκδοχή μπορούμε να αντικαταστήσουμε: το αλεύρι γ.ο.χ. με αλεύρι ολικής άλεσης, την καστανή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας και το ξινόγαλα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, το βούτυρο με βούτυρο καρύδας και τις σταγόνες σοκολάτας με vegan σοκολάτα ή σοκολάτα με στέβια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *