No products in the cart.
Κέικ σοκολάτας με ουίσκι και αχλάδια
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
130 γρ. ζάχαρη | |
2 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
100 γρ. κουβερτούρα | |
2 κ.σ. ουίσκι | |
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο | |
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο | |
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
80 γρ. γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος | |
4 αχλάδια καθαρισμένα ή όχι από τη φλούδα ανάλογα πως τα θέλουμε |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ουίσκι και το αφήνουμε να χλιάνει λίγο.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφού ασπρίσει το μείγμα με το βούτυρο προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το ουίσκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και σε χαμηλή ένταση ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε τα καθαρισμένα αχλάδια, τα τοποθετούμε κατά μήκος και τα πιέζουμε προς τα κάτω μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθερμαρμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα περίπου ίσως 1 ώρα και 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε 15 λεπτά στη φόρμα και μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το κέικ πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Αν θέλουμε σερβίρουμε με μία γκανάζ σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν θέλουμε ολόκληρα τα αχλάδια μέσα στο κέικ τότε τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα του κέικ πριν το βάλουμε στη φόρμα για ψήσιμο.
Αφήστε μια απάντηση