Κεκάκια βανίλιας σε ένα μπολ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
370 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
0.5 κ.γ. αλάτι
3 βανιλέτες ή 2 κ.σ. υγρή βανίλια
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Υγρά υλικά:
250 γρ γάλα ή ξινόγαλα
2 μεσαία αυγά
180 γρ λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες

1.
Για αρχή προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 200 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
2.
Κοσκινίζουμε τα στέρεα υλικά μας και τα βάζουμε όλα μαζί στο ίδιο μπολ.
Ολοκληρωμένο
3.
Το ίδιο κάνουμε και με τα υγρά υλικά ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
Ολοκληρωμένο
4.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα χωρίς πολύ ανακάτεμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται αφράτα και δεν χάνουν τον αέρα τους.
Ολοκληρωμένο
6.
Παράλληλα έχουμε βουτυρώσει τις θήκες για τα κεκάκια και με ένα κουτάλι της σούπας τις γεμίζουμε μέχρι τα ¾ .
Ολοκληρωμένο
7.
Χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 18 μέχρι 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Όχι παραπάνω ώρα γιατί θα στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκαν, στα 18 λεπτά τρυπάμε ένα κεκάκι με μία οδοντογλυφίδα αν βγει καθαρή είναι έτοιμο αν έχει υπολείμματα συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα. Έπειτα είναι έτοιμα για φάγωμα!
Ολοκληρωμένο
11.
Τρώγονται παρέα με καφέ ή τσάι.
Ολοκληρωμένο
12.
Μπορούμε αν θέλουμε να τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, με βουτυρόκρεμα, με χτυπημένη κρέμα τυριού και λίγη κρέμα γάλακτος, με άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
13.
Όπως και να έχει πάντως, με ή χωρίς γαρνίρισμα, το μόνο σίγουρο είναι πως όταν εμφανίζονται στο τραπέζι γίνονται καπνός!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα υγρά υλικά μας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να δέσουν καλύτερα μεταξύ τους. Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα απλά αφήνουμε το μείγμα για τα κεκάκια σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και έπειτα τα ψήνουμε. Γαρνίρουμε με βουτυρόκρεμα (Chocolate Buttercream): 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακό 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και σε θερμοκρασία δωματίου 50 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο 60 ml. γάλα Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα αρκετή ώρα (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την κουβερτούρα, το γάλα και το κακάο και χτυπάμε για ακόμα 6 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ και κάνουμε ροζέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *