No products in the cart.
Κεκάκια με πορτοκάλι και κανέλα
εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο | |
¾ κ.γ. μπέικιν παουντερ | |
0.33 κ.γ. κανέλα | |
0.25 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη | |
Μια πρέζα αλάτι | |
2 βανιλέτες | |
70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη | |
30 γρ. καστανή ζάχαρη | |
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι | |
70 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου |
Υλικά για την επικάλυψη
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο | |
Μείγμα με κανέλα και ζάχαρη |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
ο βάζουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης, τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε καλά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ χειρός αν θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα – ένα τη φορά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι, εναλλάξ.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε το ταψί με τις ειδικές θήκες για μάφινς και καλύπτουμε με το μείγμα μέχρι τα ¾.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
8.
Δοκιμάζουμε πάντα το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
9.
Βγάζουμε τα κεκάκια μας από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
Ολοκληρωμένο
10.
Τα βγάζουμε από τις θήκες των μάφινς, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα βουτάμε στο μείγμα της κανελοζάχαρης.
Ολοκληρωμένο
11.
Συνοδεύουμε με ένα αρωματικό τσάι.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση