Cheese cake με σάλτσα βύσσινο

Υλικά

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου dijestive
  • 70 γρ. μπισκοτάκια κανέλας
  • 130 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα κανέλα
  • Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μία πρέζα κακάο

Υλικά για την κρέμα:

  • 400 γρ. κρέμα τυρί
  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 3 κ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα λεμονιού

Υλικά για τη σάλτσα βύσσινο:

  • 1 κονσέρβα βύσσινο
  • 1 ½  κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση

Για τη σάλτσα βύσσινο:

Σουρώνουμε τη κονσέρβα και τοποθετούμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το κονιάκ και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά. Όταν η σάλτσα πήξει ρίχνουμε τα βύσσινα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Για τη βάση:

Στο μούλτι ρίχνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα και όλα τα αρωματικά μας. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Χρησιμοποιούμε μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου. Απλώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για την κρέμα:

Στον κάδο του μίξερ ή στο μίξερ χειρός τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε σε ελαφριά σαντιγί και έπειτα προσθέτουμε τα κρεμώδη τυριά μας. Τα ενοποιούμε σε χαμηλή ένταση και στο τέλος ενσωματώνουμε το ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος απλώνουμε τη σάλτσα βύσσινο.

Συμβουλές: Για την επικάλυψη του γλυκού μπορούμε να χρησιμιποιήσουμε οποιαήποτε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα ή ακόμα και ζελέ. Επίσης, μπορουμε να αντικαταστήσουμε τη βάση του γλυκού με σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα βρέξουμε σε λίγο χυμό και αυτόματα το μετατρέπουμε σε τούρτα!

 

Απο την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...